IOT sensing, trådløse teknologier og datatransmission er et af INILABs helt store innovative og spidskompetente fokusområder til måling af virkeligheden, live monitorering og decision support.
Vi har igennem en lang række spændende og udfordrende projekter opbygget et stort erfaringsgrundlag, opfundet et operativsystem og finpudset de teknologier, der skal til for at levere pålidelige og værdiskabende systemer bygget op omkring IoT og avanceret databehandling.
Rå data er ofte af lille værdi, hvis ikke du har muligheden for at lagre, transformere, analysere, sammenkøre og visualisere. For mange organisationer har dette indtil videre kunne klares af formålsspecifikke systemer og værktøjer som Excel.
Men med stigende behov for samkøring af data fra forskellige systemer, voksende datamængder og nye typer af data i form af tidsserier og begivenhedsregistreringer, bliver de traditionelle tilgange og værktøjer til databehandling i stigende grad udfordret.
Vi kan hjælpe med at omsætte jeres rå data til netop den information, som I søger, og vi hjælper jer helt i mål når data skal bringes i anvendelse og skabe værdi ift. en konkret case.
INILAB imødekommer fremtidens krav til nye byteknologier og netbaserede infrastrukturer ved at udvikle og implementere hurtig og effektiv IoT-sensing, realtidsdatastreaming og software til databehandling.
Smart Cities og urbane grids handler om en gennemgribende digital forbedring og strømlining af byliv, energidistribution, affaldsbortskaffelse og reduktion af luftforurening ved at engagere borgerne gennem interagerende teknologi, smarte enheder og IoT-applikationer.
Smart city-teknologi hjælper alle interessenter i processen med at træffe de rigtige beslutninger. Den sigter mod en grønnere fremtid og ikke mindst den overordnede kvalitet og bæredygtighed af både eksisterende og nye byområder.
Med andre ord er udvikling af smarte teknologier tvingende nødvendig for den grønne samfundsomstilling. Ydermere begrænser teknologierne sig ikke kun til byrummet og det urbane hverdagsliv, men er også værd at sigte efter i landområder og til havs som en del af en større strukturel miljøindsats på national plan.
INILAB tilbyder enkle løsninger til unikke problemer, og forenkler kompleksitet for at skabe klarhed og effektivitet i de udfordringer, som mange maritime virksomheder står med.
Vi har gennem længere tid udviklet undersøiske teknologisystemer til maritime virksomheder og deres underleverandører. Vi arbejder med projekter, der enten skaber helt nye produkter, eller forbedrer og moderniserer eksisterende. Vores fokus er assisterende applikationer til havbundsundersøgelser, overvågning og kontrol, samt integrering af sensorer.
I øjeblikket leverer vi unikke multiplexere til offshore-virksomheder ved hjælp af vores kitOS IoT-operativsystem og kitOS Industrial Hardware. Vi forenkler kommunikationen mellem komponenter, reducerer kabellængder og muliggør realtidskommunikation og processering af data.
Vores system konverterer mellem forskellige kommunikationsstandarder og grænseflader til et ethernet-netværk, hvilket muliggør pålidelig dataoverførsel over lange afstande mellem enheder og komponenter.
Vi tilbyder blandt andet support til legacy hardware, protokolkonvertering, dataindsamling, dataprocessering (edge, server og cloud), rapportgenerering, visualiseringer, HMI, SCADA-integration. Alt sammen gennem kreativ problemløsning i tæt samarbejde med vores kunder.
INILABs systemer støtter bæredygtig digitalisering og innovation ved at agere som intelligent forbindelse mellem overfladen og havbunden. Det opnår vi ved at reducere brugen af komponenter betydeligt og samtidig udnytte eksisterende software og hardware.
Vi er førende inden for udvikling af nye løsninger, der udnytter de nye muligheder, der opstår ved at implementere høj båndbredde og realtidsdatainfrastruktur i maritime udviklingsprojekter.
Services
Kontakt os for yderligere information om maritime tech-løsninger fra INILAB.
Samkøring af data
Vores erfaring er, at der sjældent findes en hyldevare, som giver en organisation netop den datadrevne indsigt, som kan transformere organisationen eller åbne et nyt marked. I virkeligheden ser man ofte en masse specialiserede systemer, som ikke er nemme at integrere, og hvor det fulde potentiale af datadrevet indsigt er svært at udløse.
INILABs ekspertise dækker hele kæden fra dataindsamling til behandling, distribution og visualisering. Baseret på KitOS, vores meget stabile og pålidelige IoT-operativsystem, tilbyder vi PoC’er (Proof of Concept) af nye sensing-teknologier med hurtig prototyping, der begrænser TTM og risici mht. udviklings- og implementeringsomkostninger.
Vi stiller data til rådighed via hertilegnede datakanaler som eksempelvis LoRaWAN, LTE og WIFI med fjernadministrering af enheder gennem vores real-time streaming platform Intellistream. Kernen i Intellistream understøtter dataanalyse i realtid, der på sekundet akkumulerer viden i ønskede formater.
Vi har mange års erfaring med sensorteknologi og i hvordan, at man bruger sensor data til at skabe indsigt og værdi. Vi har erfaret, at samkøring af data fra flere og billigere sensorer ofte giver en bedre indsigt end dyre enkelt-løsninger, da mønstre i adfærd og andre tendenser viser udslag meget forskelligt afhængig af sensor.
LoRa er en netværksteknologi, som muliggør kommunikation over lange afstande med et meget lavt energiforbrug. LoRa bruges derfor ofte som rygraden i IoT-applikationer, når data fra mange sensorer skal indsamles effektivt. LoRa er så energieffektivt, at det muliggør opsætningen af batteridrevne sensorer, der kan køre i flere år uden udskiftning af batteri.
Har I et IoT-projekt, hvor data fra et større antal sensorer skal indsamles, kan vi tilbyde at opsætte og drive jeres helt eget LoRa netværk. Det kan blive både billigere og bedre end at forbrugsafregne hos andre udbydere. INILAB benytter LoRa-udstyr fra den førende producent Kerlink og vi har i dag etableret LoRa i flere kommuner.
Udbredelsen af IoT fører en række udfordringer med sig omkring pålidelighed, stabilitet og sikkerhed. Har du bare 10 edge-enheder, har du i teorien et mindre datacenter med 10 fysiske maskiner, som skal vedligeholdes, opdateres, monitoreres og sikres. Udfordringen bliver endnu større af, at IoT-enheder som regel er geografisk spredt og benytter trådløse netværk med situationsbestemt forbindelseskvalitet.
Hvis du skalerer løsningen til 100 eller 1000 IoT-enheder, kan udfordringerne med at opretholde en stabil og pålidelig IoT-løsning hurtigt få en uoverskuelig størrelse.
Gennem årene har vi udviklet de processer og værktøjer, der skal til for effektivt at drive IoT løsninger med høj pålidelighed. Vi har investeret massivt i at udvikle stabile og sikre edge-enheder, har stor erfaring med de trådløse netværkstyper for IoT, og vi har avancerede systemer til automatisk overvågning og orkestrering af vores løsninger.
Allerede for et par årtier siden begyndte fremsynede it-eksperter at tale om IoT – Internet of Things. Visionerne var mange fra intelligente køleskabe, der selv fortalte ejeren, hvad der skulle købes ind, til produktionsmaskiner, der var i direkte kontakt med andre systemer, og selv sørgede for, at logistikken var i orden.
I dag er Internet of Things virkelighed, og vi får stadig nye ideer til, hvad IoT skal hjælpe os med.
Man kan lidt banalt sige, at Internet of Things tidligere var det intelligente køleskab, der fortalte ejeren, hvad der manglede. I dag har IoT udviklet sig til det intelligente køleskab, der selv bestiller de manglende varer, som bliver leveret direkte til hjemmet – måske af en drone, og varerne er pakket på det selvstyrende lager.
Internet of Things er flyttet ind i alle typer af devices og kan i princippet aflaste mennesket i et hav af funktioner, som vi ikke kunne forestille os tidligere.
Når vi i dag, som noget naturligt, taler om biler med assisterende fartpiloter og snart om selvkørende biler, når vi instrueres i monitorering af pacemakere via internettet eller får fjernaflæste el- og vandmålere i vores hjem, giver det helt nye muligheder for optimering af forbrug og afregning – ja, så skyldes det Internet of Things.
Vi giver dig kompetent sparring og hjælper med udvikling af prototyper og produkter til sensing og Internet of Things. INILAB har de tekniske inhouse faciliteter, der kræves til design og udvikling af bl.a. PoC’er og prototyper.
Maskinlæring
Machine learning er et af de mest effektive værktøjer til at skabe indsigt i hidtil ubemærkede mønstre, forudsige tendenser og optimere processer, omsætning mm. Ofte kan machine learning integreres med organisationens produkter og services, for dermed at skabe en væsentlig værdiforøgelse.
INILAB hjælper eksempelvis GEA med at benytte positionsdata for køer til at lave en meget præcis adfærdsanalyse af den enkelte ko, som bl.a. afslører, hvornår den er i brunst og hvornår den rettidigt skal insemineres, eller om den er ved at udvikle eventuelle sygdomme.
Vi har erfaring med at benytte machine learning til alt fra persontællinger til overvågning af IT-systemer, og vi kan tilbyde dig en skræddersyet løsning som tager udgangspunkt i dine behov.
Telefon- og åbningstider:
Mandag – torsdag kl. 9.30 – 15.00
Fredag kl. 9.30 – 14.00
Weekend og helligdage lukket
Har du spørgsmål eller vil du vide mere om INILABs kompetencer og services? Send dine oplysninger og gerne en besked – så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Når du sender os dine oplysninger, giver du samtidigt dit samtykke til, at INILAB må kontakte dig.