Visualisering · dataovervågning og business intelligence

Visualisering · data-overvågning og business intelligence

Når du skal integrere data i dit daglige virke og herfra høste fordelene, er en effektiv visualisering en klar forudsætning – både når du skal overvåge data i realtid, have overblik over tidligere indsamlet data og processere big data.

Decission support, monitorering og effektivisering

Vores erfaring fra utallige spændende projekter, er, at behovene spænder fra BI-værktøjer, hvor brugerne selv kan udforske data, visualisere og dele resultater, til smukke dashboards, som skal vise de vigtigste nøgletal og være stabilt tilgængelige på kontorskærme og hjemmesider.

En effektiv visualisering kan eksempelvis være en BI-løsning, hvor du kan udforske rå data, eller et dashboard, som i realtid viser status på produktionslinjen i fabrikken. Blot et eksempel.

Uanset om jeres data skal bruges til decission support, monitorering eller effektivisering af processer, kan vi hjælpe med at integrere data fra mange kilder og præsentere det der, hvor det giver mening.

Data Visualisering Dashboards

Skærmløsning

Dashboard og monitorering

INILABs eget kiosksystem til infoskærme er særdeles velegnet til præsentation af visualiserede data og monitorering af både enkle og multiple datakilder. 

Screenify fungerer som en platform til indholdsstyring, hvor du kan kombinere dashboardvisning og dataovervågning med alt fra egenreklame, præsentationsvideo og visning af eksterne medier. Screenify kræver:

  • Internetadgang – trådløst eller kabel
  • Tv-skærm i fuld HD med HDMI-indgang
  • Rasberry Pie

IntelliStream

Visualisering af data i realtid

IntelliStream er INILABs platform til processering, lagring og visualisering af data i realtid. Platformen bygger på åbne teknologier og vi bruger IntelliStream til at levere de services, som vores kunder efterspørger.

Foruden en åben og fleksibel adgang til data og værktøjer, der kan skabe værdi fra den opsamlede data, og en pålidelig og sikker datatransport fra edge-enheder til den ønskede destination (i eller uden for IntelliStream), så muliggør platformen en effektiv monitorering og servicering opsatte IoT-løsninger. 


Gennem en række projekter, har vi udviklet de nødvendige teknologier, der gør os i stand til at levere skræddersyede edge-enheder til ethvert IoT-projekt.

Vores edge-enheder og IoT-platform, IntelliStream, gør det muligt for os hurtigt at komme i gang med udviklingen af den løsning, som du søger.

Vi har på forhånd de essentielle infrastrukturelle komponenter. som løsningerne er afhængig af. Vores edge-enheder bygger bl.a. på open source frameworket Nerves Project, som i 2020 har vundet IoT Evolution Product of the Year, og som vi aktivt har bidraget til udvikling af.

EnergyData logo
GEA logo
Helsingør Bibliotek
Rudersdal Kommune logo
DTU logo

Dataopsamling og analyse

Trafiktælling og besøgsoverblik åbner nye muligheder

INILABs IntelliStream er en fleksibel platform til opsamling, datasamkøring og visualisering i realtid. Løsningen giver dig objektiv indsigt i dit forretnings- og ansvarsområde, hvorfra du får et solidt fundament til at træffe faktabaserede beslutninger. 

IntelliStream skaber bl.a. mulighed for at opdage uventede mønstre i alt fra museumsbesøgende til trafikale knudepunkter, som du kan handle og reagere på indenfor en ekstremt kort tidsramme.

Kraftfuld stream processing til persontælling i realtid

Platformen er bygget op omkring open source komponenter og åbne standarder, og muliggør samkøring og analyse af store mængder forskelligartede data i realtid. I kernen af IntelliStream sidder en kraftfuld open-source stream processing engine kaldet Kafka, som gør det muligt at analysere og transformere målepunkter i realtid. 

IntelliStream kan levere simple transformationer, så data passer bedre ind i gængse analyseværktøjer. IntelliStream kan også levere komplette og avancerede analyser, som i sidste ende bare skal outputte “rød” eller “grøn” på et dashboard.

Med IntelliStream får du data i det format, som du har brug for til at besvare de spørgsmål, som du søger svar på.

Helsingør Bibliotek logo

Aktivitet og indsigt

Kulturinstitutioner – besøgstal og bevægelsesmønstre

Kulturinstitutioner – besøgstal og bevægelses-mønstre

Som et godt eksempel, benytter vi den nyeste teknologi til persontælling i Helsingør Kommunes biblioteker og kulturinstitutioner.

INILAB har designet prototype til sensing, som er opsat rundt omkring i hele Kulturværftet til opsamling af både bevægelsesdata og antal besøgende. Herigennem kan medarbejderne visuelt følge med i, hvordan gæsterne i realtid bevæger sig rundt, om der opstår flaskehalse og om besøgstallet overstiger myndighedernes maksimalgrænser for ophold og besøgstal.

Med IntelliStream kan du til enhver tid trække rapporter for givne tidsrum til analyse, evaluering og dokumentation.

Helsingør

Infrastruktur og analyse

Find mønstre, optimér bytrafikken og opdag, hvor turisterne kommer fra

Helsingør Kommune benytter IntelliStream og IoT til at skanne mobilsignaler og herigennem få indsigt i byens trafikmønstre. Kommunen bruger også IntelliStream til dataopsamling omkring havneanlægget for at få overblik over turister og hvilke lande, de kommer fra.

Alle mobilsignaler fungerer som målepunkter og bliver anonymiseret i processen, så systemet overholder alle gældende databeskyttelseslove og GDPR-forordninger.

INTELLISTREAM

INTELLISTREAM

I PRAKSIS

Datatransport og pålidelighed

IntelliStream fungerer som et pålideligt transportlag mellem edge-enheder, cloud og dine egne systemer. 

Alting foregår i realtid, og en indbygget buffer sikrer, at hvis f.eks. en database er midlertidigt utilgængelig, leveres data blot forsinket, når databasen atter er tilgængelig.

Dataadgang, udtræk og dashboards

IntelliStream bruger åbne standarder og formater, så I har mulighed for både at tilgå jeres data i realtid eller lave opslag i historiske data. F.eks via SQL, MQTT, REST, GraphQL mm. 

Adgangen kan integreres direkte i jeres eksisterende systemer og analyseværktøjer, eller vi kan give brugere adgang til analyserede data i skræddersyede dashboards.

IntelliStream giver mulighed for, at I selv kan opbevarer jeres data.

Alternativt kan vi også facilitetere dataopbevaring i INILAB-regi. Du er altid velkommen til at ringe og høre mere om sikkerhed, priser o.a. i forbindelse med data storage.

Service og monitorering af systemer

En basis serviceaftale omfatter, at vi monitorerer og servicerer de datakilder, som du har tilkoblet IntelliStream. Dette kan være opsatte IoT enheder såvel som andre datakilder, der er koblet ind i systemet.

Basisaftalen inkluderer desuden, at vi reagerer på fejl inden for normal arbejdstid.  Ønsker du en udvidet aftale, kan vi også udarbejde en serviceaftale baseret på særlige behov og ønsker aften, weekender og helligdage.

Ja tak, kontakt mig gerne

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om INILABs kompetencer og services? Send dine oplysninger og gerne en besked – så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Når du sender os dine oplysninger, giver du samtidigt dit samtykke til, at INILAB må kontakte dig.

INILAB logo